Hoe zet ik mijn GPS locatie aan op een Android telefoon?

Via de volgende stappen kun je de GPS locatie voor een Android telefoon (Samsung/Sony/Huawei/LG/HTC en etc.) controleren en inschakelen.

Let op: Dit kan er anders uitzien per toestel en android versie.

1

Druk op instellingen

2

Klik bovenaan op de vergrootglas icoon

3

Voer in het zoekveld: Locatie in en klik daarna op de bovenste zoekresultaat. (Let op: per toestel kan de benaming verschillen)

4

Controleer of de Locatie knop aan staat en klik daarna op Locatiemethode

5

Vink in dit scherm Hoge precisie / Hoge nauwkeurigheid aan zoals in het voorbeeld hieronder.
(Het toestel gebruikt de GPS, Wi-Fi en mobiele netwerken om je locatie te bepalen.)